2020 modellene strømmer på - kom innom for en titt og en kopp kaffe..

Kontakt Haugaland Caravan AS

Morten Knutsen
Selger 
Haugaland Caravan
Sentralbord 

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

Vår gode nabo Sverige har sandstrender, godt klima og er gode på camping. Her fra Bomstadbaden camping i Karlstad. Foto: Oddgeir Visnes.

Nordmenns feriefavoritt:

Derfor sverger vi til Sverige

En rekke ganger har Alf Vee Midtun og familien pakket campingvogna for å feriere i Sverige og Gustavsvik camping i Örebro. I fjor danket Sverige ut Spania og var Ola og Karis utenlandske feriefavoritt.

En undersøkelse gjort av Respons Analyse for Sparebank 1 i 2015 viser at nordmenn heller vil feriere i Norden enn i Spania, og at Sverige har blitt den nye, norske feriefavoritten. Med kort reisevei og opplevelser for enhver smak er Sverige ventet å forbli på topp, ikke minst for caravanfolket.

- Bra klima, godt tilrettelagt for en aktiv ferie og det er svært sosialt, forteller Midtun, vestlendingen som er bosatt på Åndalsnes.

Han og familien er ikke de eneste romsdalingene som sverger til Sverige og Gustavsvik camping. Årlig arrangeres det eget romsdalsmesterskap i vannsklia på den populære campingen i Örebro!

SE VIDEO FRA KARLSTAD OG ØREBRO
Alf Vee Midtun og familien fra Rauma vender stadig tilbake til Sverige.
GODE PÅ CAMPING
Midtun er imponert over hvor godt svenskene har tilrettelagt for gjestene når det gjelder aktiviteter, og mener nordmenn har mye å lære av sine naboer på dette området. Han tror nettopp dette er en av flere ting som trekker nordmenn til Sverige for å campe.
 
Av de 3,3 millioner gjestedøgnene nordmenn gjør i Sverige hvert år, står camping for mer enn to millioner av disse.
Nesten som syden: Bomstadbaden camping i Sverige.
FOLKS FERIEPLANER
Folks ferieplaner ble i fjor forsøkt kartlagt i en undersøkelse Respons Analyse utførte for Sparebank 1. Basert på svarene fra drøyt tusen spurte, slår undersøkelsen fast at 468 000 nordmenn skal feriere i hjemlandet, 406 000 hadde planer om å reise til Sverige i sommerferien, mens 378 000 ville kjenne på hvor deilig det er å være norsk i Danmark.
 
Året før var Spania nordmenns klare feriefavoritt, men i fjor havnet Spania som nummer fire foran Hellas.

IKKE OVERRASKET
At Sverige går til topps i år som den norske feriefavoritten i utlandet, overrasker ikke forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 ifølge NTB:
 
- Sverige er fortsatt et rimelig land å feriere i, det er kort reisevei og nordmenn blir tatt godt imot av våre svenske naboer, sier Gundersen.
Gabriel Hjalmarsson tror nærhet, gode shoppingmuligheter og godt klima er blant fordelene med Sverige som reisemål for nordmenn. Foto: Oddgeir Visnes.  
15-20 PROSENT
Ved Bomstadbaden Camping i Karlstad i Sverige har de 80 000 gjestenetter i året. 15-20 prosent av disse er nordmenn, forteller personalansvarlig Gabriel Hjalmarsson.
 
Nordmenn utgjør et klart flertall av utlendingene, etterfulgt av tyskere og nederlendere. I toppsesongen er det mange barnefamilier på campingen.
 
- Men vi har også en god del noe eldre norske gjester som kommer med sine bobiler og vogner, forteller Hjalmarsson.
KORTREIST
Han tror det er flere gode grunner til at nordmenn trives hos søta bror om sommeren og nevner stikkord som nærhet og enkel reisevei.
- Men det er jo også svært så vakkert her i Värmland, sier Hjalmarsson og viser oss den kilometerlange sandstranden Bomstadbaden, like ved campingen. 
 
Han forteller at nordmenn i tillegg til å nyte naturen også er flittige kunder i shoppingsenteret like ved og det er flotte forhold for båtliv, vindsurfing og mer krevende aktiviteter.
 
- Det liker jo dere nordmenn, smiler Hjalmarsson.
På stell: Campingplassene i Sverige holder høy standard. 

ALLTID SVERIGE

Alf Vee Midtun fra Åndalsnes mener campingferie er utmerket for barnefamilier, men også for par når barna har forlatt redet.

- Etter at barna ble store trodde vi det var slutt på campinglivet med masse tilrettelagte aktiviteter. Men der tok jeg feil. Dragningen mot Gustavsvik og trivselen på campingen har vært der også uten barn. Nå tar vi oss gjerne en tur til Spania om sommeren, men i tillegg må vi ha med oss noen dager her på campingen. Det blir liksom ingen sommer uten, sier Midtun.

SVENSKE FAVORITTER
For mange norske barnefamilier ligger det perfekte feriemålet i vårt naboland Sverige. Kort reise, suverene campingplasser, familie og fornøyelsesparker og et språk også barna forstår, gjør Sverige til et populært ferieland for små og store nordmenn.

Sjekk ut disse:

Daftö – en av Sveriges absolutt beste.

Astrid Lindgrens eventyrlige verden.

Barnas paradis.

Smålands ville vesten.

Sporty aktiviteter i Skåne.

Nordlendingenes sydenparadis.

Flotte plasser for hele familien.

Femstjerners i Värmland.

Aktuelt