Meny Søk
Ole_Einar_Bjoerndalen_Niesmann_Sjusjoen_2014_foto_oddgeir_visnes--19-.jpg
Tekst: Freddy Kongsberg, Foto: Oddgeir Visnes

Jakter mer gull med ny Niesmann

Kongen av skiskyting er klar for å jakte mer gull. I en alder av 40 år feide tidenes vinterolympier yngre OL-konkurrenter av banen. En bobil var en viktig suksessfaktor, mener Ole Einar Bjørndalen


- Etter å ha evaluert sesongen så jeg at bruken av bobil var en genistrek i forberedelsene. Det er et våpen som jeg vil bruke videre for å bli best mulig. Jeg sparer rått med tid når treningsleiren er på hjul, sier Bjørndalen.

Han overrasket mange da han forkynte to nye år etter å ha hentet to nye OL gull i Sotsji. Det gjorde ham til tidens vinterolympier og beste mannlige utøver i Sotsj

VM er målet

- Jeg har forberedt meg bra og er i rute til en sesong hvor VM i Kontiolathi er det store målet, forteller legenden med 52 medaljer i OL og VM. Han kommer til å gå mange renn i oppkjøringen til VM, og er klar på hva som må forbedres.

- Jeg må opp noen hakk på skytingen, spesielt stående. Det er en mental sak, teknikken er der, mener Ole Einar som i fjor hadde en treffprosent på 87,8 på liggende og 79.1 på stående.

Gullgrossisten med åtte OL-gull og 19 VM-gull har for lengst kommet ut av tellingen når det gjelder antall sesonger i verdenscupen. Årets sesong blir hans 23. i wc-sirkuset.

Se Niesmann-utvalget hos oss

Ta gjerne kontakt med oss, se Niesmann-modellene og få flere detaljer om Ole Einar Bjørndalens luksusbobil.

Egen smører

Ole Einar har sans for detaljer. Optimalisering er et stikkord for skiskytteren fra Simostranda. I år punger han ut for å ha sin egen smører. Skiskytterne traff ikke perfekt på smøringen under alle fjorårets renn.

- Vi hadde stort sett gode ski, men alt kan bli bedre, sier Bjørndalen som i vinter ble valgt inn i IOC som utøvernes representant. Tidens vinterolympier måtte skuffet konstatere at Oslo trakk sin OL-søknad, men mener samtidig det er bra at Norge har vært kritiske til IOC fordi han tror IOC vil lytte til og lære av kritikken som kom fra Norge da debatten gikk som høyest.

Les mer om Ole Einar Bjørndalens favorittbobil

Nye staver

En annen optimalisering er Bjørndalens nye bøyde staver. Han mener disse kan utgjøre den lille forskjellen han alltid leter etter. Stavene skal kunne gi en fordel spesielt i motbakker og dobbeltdans.

- Stavene gir et lengre skyv og mer kraft i hvert stavtak. På en jakt- eller fellesstart kan forskjellen være 8-10 sekunder og det er mye i løp hvor det er så tett, sier Ole Einar som har jobbet litt med teknikken for å få maksimalt ut av stavene. 

Ole_Einar_Bjoerndalen_Niesmann_Sjusjoen_2014_foto_oddgeir_visnes--36-.jpg

Langrenn

Ole Einar utelukker ikke at han neste sesong igjen vil prøve seg uten gevær på ryggen hvis han føler at farten i sporet er bra:

- Hvis jeg klarer å komme i den formen som jeg var i OL så stiller jeg gjerne opp. Langrenn er veldig enkelt. Enten går du fort nok, eller så går du ikke fort nok. Og går du fort nok er det kjempeinteressant, har Ole Einar sagt om hva som skal til.

Planlegger veien videre

- Vil to nye suksessår få deg til forlenge karrieren ytterligere?

- Nei, om to år er det slutt. Parallelt med skiskyting planlegger jeg veien videre når min aktive karriere er over. Men inntil videre er det planer jeg ikke vil dele med offentligheten.

Aldri mett

- Får du aldri en slags tretthet- og metthetsfølelse når det gjelder skiskyting?

- Nei, jeg er fortsatt like motivert. Jeg tror vel at jeg aldri blir mett på suksess. Å vinne har blitt en form for avhengighet, mener Ole Einar.

Ambisjonen er hele tiden å bli bedre, vinne overfor seg selv og igjen vinne renn som en følge av det. Bjørndalen mener selv at vinnerviljen hans sitter i «beinmargen» og har vært en del av hans personlighet siden barndommen.

Ole_Einar_Bjoerndalen_Niesmann_Sjusjoen_2014_foto_oddgeir_visnes--5-.jpg

Bobil-Bjørndalen

Det vakte en del oppsikt da Bjørndalen for to år siden inngikk et samarbeid med Kroken Caravan på Åndalsnes. Skiskytterkongen hadde funnet et nytt hemmelig våpen - en bobil. Nå har partene forlenget samarbeidet og Bjørndalen er klar for to nye år i en splitter ny Niesmann Arto, en luksusdoning til et par millioner. Bjørndalen er selv mer opptatt av effektivitet enn luksus.

Restitusjon

- Jeg sparer utrolig mye tid. Bobilen er perfekt til restitusjon. Jeg kan gå rett fra trening og inn i bilen for å dusje, spise og sove. Jeg kan trene hvor jeg vil når jeg vil og på perfekt høyde. Samtidig som jeg har alt jeg trenger av utstyr om bord, forteller Ole Einar.

Bobil-turer

Men han har også lært seg å sette pris på bobilen i settinger hvor ikke alt handler om knallhard trening:

- I sommer tok jeg med meg bobilen til Jotunheimen hvor jeg kunne sove, spise og gå lange og flotte turer i fjellet. Det var en fantastisk flott opplevelse som ga mersmak. Nå planlegger jeg for flere slike turer, sier Ole Einar Bjørndalen.