Meny Søk
Ole-Einar-Bjoerndalen--Sjusjoeen-2014-foto_oddgeir_visnes--4-.jpg
Trives på toppen: Ole Einar Bjørndalen har hatt en eventyrlig karriere, men drømmer om et siste perfekt løp. Foto: Oddgeir Visnes.

Bjørndalens våte drøm: -Et siste perfekt løp

Kongen av skiskyting har seire i bøtter og spann, men 41-åringen mener selv han bare har gått fire-fem optimale løp i sin lange skikarriere. Løp hvor absolutt alt klaffer.


- Jeg håper det vil skje en gang til. At jeg får oppleve det en gang til før jeg legger skiene på hylla, sier Bjørndalen om det som alle toppidrettsutøvere jakter på: Den optimale prestasjonen. Den ultimate følelsen.

Nå har tidenes mestvinnende skisportutøver spisset formen mot VM i finske Kontiolathi 5.mars. Kanskje kommer det der - det optimale løpet. Eller VM på hjemmebane neste år.

Ole-Einar-Bjoerndalen--Sjusjoeen-2014-foto_oddgeir_visnes--2-.jpg
Trives i førersetet: Ole Einar i sin nye Niesmann Arto bobil.

Blandet

Sesongen så langt har vært blandet, men han har hatt et par løp hvor han har vært svært nær, som i fellesstarten i Ruhpolding og jaktstarten i Anterselva.

- Jaktstarten var et bra løp. Jeg startet 40 sekunder bak, hadde fire fulle hus, men var litt for sliten før oppløpet og hadde ingenting å kjøre med, sier Bjørndalen om sesongens beste så langt.

- Hvordan trives du på den finske VM-arenaen?

- Jeg trives bra. Det er harde løyper og en krevende skytebane med mye vind. Publikum er det ikke så mye av i de finske skoger, men det kommer vel noen russiske fans, smiler Bjørndalen.

Ole_Einar_Bjoerndalen_Niesmann_Sjusjoen_2014_foto_oddgeir_visnes--1-.jpg

Bommet i høyden

I jula prøvde mannen som er kjent for å gå nye og egne veier ut en ny høydevariant. Et ekstremt høydeopphold på 2500 meter ble ikke helt vellykket. Formen var ikke helt der Bjørndalen ønsket i januar.

- Det var en ny variant som jeg ikke lyktes helt med, men det er noe av gamet. Nyttig erfaring som vil komme godt med fremover, sier Bjørndalen som nå føler at pilene peker riktig vei,

- Hvor trygg er du på at du finner en formtopp til VM?

- Så trygg som jeg kan bli. Det er fortsatt fire uker igjen og det er mye viktig trening som gjenstår.

Ole_Einar_Bjoerndalen_Niesmann_Sjusjoen_2014_foto_oddgeir_visnes--2-.jpg

Bobilen er viktig

Også i år spiller skiskytterens nå så berømte bobil en viktig rolle i forberedelsene. Men på en litt annen måte. Bjørndalen har nemlig fått sin supersmører Svein Ivar Moen til å flytte inn i kongebobilen Niesmann Arto til to millioner kroner, mens Bjørndalen selv har flyttet ut.

- Det er et grep vi har tatt for at Svein Ivar skal holde seg frisk. Det er ekstremt viktig at han er fit for fight hele sesongen. På grunn av allergi er det helt avgjørende at han kan lage sin egen mat. Ved å bo i bilen unngår han også hotellovernattinger og samlinger av mennesker som ofte kan være smittekilder, sier Bjørndalen om sin skismører.

Ifølge Bjørndalen er Moen verdens beste skismører, i tillegg en fin venn å ha med i verdenscupen og den personen som kjenner Bjørndalen best.